150è Aniversari

1872-2022

L’any 2022 pots ser l’any del retorn, també el començament d’una nova etapa. A Ca l’Antiga hem concebut el 150è Aniversari de Ca l’Antiga com una mirada al passat i, tanmateix, amb una visió de futur. També hem volgut ultrapassar els límits de Ca l’Antiga i projectar-nos al seu entorn, el poble de Teià, el Maresme, el mar, la muntanya, les seves gents, les seves obres. La vista actual des de Ca l’Antiga és, en molts aspectes, la mateixa vista que tenien els laietans, els romans…, Enfilats als turons, protegits per la muntanya, vigilants i mirant al mar, aquest mar d’on, segurament, venia tot, gent de pobles llunyans, mercaderies, cultura…

El programa del 150è Aniversari de Ca l’Antiga és doncs un sobrevol històric, social, cultural i artístic del lloc i el seu entorn de la mà d’artistes, escriptors, historiadors, científics, erudits i professionals, amateurs i afeccionats que tenen en comú un cert encís i estimació pel Maresme.

Aquest recorregut visual el farem amb obres artístiques i literatura. Els qui estimen o se senten inspirats per paisatges maresmencs, arquitectures sumptuoses o senzilles, històries i tradicions ho aboquen en la pintura, la fotografia, el dibuix, l’escultura, les novel·les, els poemes… Les seves obres ens acompanyaran al llarg de tot l’any 2022, més precisament, del 22 de febrer al 20 de novembre. Seran trenta setmanes d’exposicions, conferències, actuacions, recitals, trobades eno-gastronòmiques, fires i més experiències culturals per gaudir i encarar un post 150è Aniversari amb un repàs crític i alhora de valorització del territori i la seva gent que permeti conèixer-los i estimar-los amb una mirada activa cap al futur.


Mariàngels Pérez Latorre
Presidenta de Ca l’Antiga

L’entorn natural, el Maresme, el mar, la muntanya

DEL 25 DE FEBRER AL 8 DE MAIG 2022

L’entorn humà, evolució històrica de l’activitat humana

DEL 20 DE MAIG AL 31 DE JULIOL 2022

L’entorn cultural i artístic i el patrimoni arquitectònic

DEL 9 DE SETEMBRE AL 27 DE NOVEMBRE 2022

Places limitades. Es prega confirmació a: inscripcions@calantiga.org

Prèvia
Tardor 2021
Següent
Mar
Menú