Jaume Romagosa "Flors"

Dissabte 6 de maig de 2017, 18:30
Celler de Ca l’Antiga

Ca l’Antiga participa en el primer ‘Maridatge dels Sentits: Flors, perfum i gastronomia’ de Teià amb una exposició d’en Jaume Romagosa que ens aproparà a les flors, a les seves interioritats, amb una mà delicada –main de velours– i una paleta de colors exuberant, incisiva. L’autor, ens ho diu ell mateix, estima els jardins, sobretot els anglesos. N’està enamorat! Però quan es tracta de representar aquest enamorament ho fa des de la distància curta. Sense llargues perspectives, ‘landscapes’ o vistes de conjunt. S’apropa als ‘massifs’ i acosta la mirada a la flor fins a sentir-ne l’olor, l’aroma, la tremolor si es gira vent…

A mi em recorda la Georgia O’Keeffe, artista nord-americana que va viure 99 anys i que va fer que els nord-americans estimessin el desert, la cultura dels pobles indis i que se’n respectés la seva societat. Bé, ho va intentar, i hi va viure compartint el desert. Tothom pot admirar avui com la Georgia va fer quadres immensos amb les flors més petites del desert, les més humils, i les va fer arribar als murs dels museus.

Les flors tenen moltes lectures i moltes possibilitats de representació: la història de l’art n’està plena. En Jaume ens dóna una visió joiosa de les flors, individual, olorosa, colorista i detallada. La seva flor no és dins un ram, està sola, és individualista perquè només estan sola pot deixar anar el perfum que la distingeix de totes les altres.
Durant l’exposició els visitants podran sentir els aromes de diferents flors de les obres de Jaume Romagosa exposades.


Del 6 al 28 de maig 2017 al celler de Ca l’Antiga
Horaris de visita: divendres i dissabtes de 17:00 a 20:00 i diumenges d’11:00 a 14:00

Menú