“Una vida flors”

Josefina Ripoll: "Una vida de flors"

Dissabte 6 de maig de 2017, 18:30
Celler de Ca l’Antiga

Josefina Ripoll és una de les artistes far de Teià. N’és coneguda com a gran artista, com a professora i com a amant de l’art. N’ha fet una família amb el seu marit Ramon Poch Romeu, el gran pintor de paisatges avui desaparegut, i els seus fills, destacant la extraordinària Pepa Poch Ripoll.

A la seva obra ha destacat un tema: les flors. Tant se val que estiguin caigudes, a l’abast de la mà sobre la taula, en rams de flors elegants – segurament obsequis d’algú que s’estima a algú -, en els arbusts o en els arbres del seu jardí, de jardins amics o dels camps. Les flors transmeten benestar, les seves pintures també.

La mà i els pinzells de la Josefina Ripoll són lleugers, de traç ràpid i, tanmateix, de vegades, peresós; plens de color però sense buscar el foc d’artifici. Tampoc busquen la serenor extrema perquè per gaudir de la vida es necessita molta esma i per gaudir de les flors també. S’han de tenir ganes de mirar-les, de tocar-les, d’ensumar-les i d’estimar-les. I la Josefina Ripoll ha demostrat que ella n’ha tingut de ganes i tothom n’ha vist els resultats en la seva obra. L’obra de tota una vida d’artista.

La Josefina Ripoll no podia faltar en la inauguració del que potser serà l’esdeveniment important de la primavera del Maresme, el Maridatge dels Sentits de Teià: Flors, perfum i gastronomia.

En el celler de Ca l’Antiga podrem admirar unes pintures selectes de flors de la Josefina Ripoll que ens ha fet l’honor de participar en aquesta festa primerenca de Teià.


Del 6 al 28 de maig 2017 al celler de Ca l’Antiga
Horaris de visita: divendres i dissabtes de 17:00 a 20:00 i diumenges d’11:00 a 14:00

Menú