Art

Arts plàstiques i visuals

L’exposició Art posa colofó al cicle “El Maresme de Ca l’Antiga” i tanca la tercera etapa dedicada a l’entorn cultural. Les exposicions Mar, Muntanya, Història, Vida i Patrimoni han estat l’ocasió de retrobar, descobrir i gaudir d’obres i d’artistes que enriqueixen les col·leccions dels museus del Maresme, una xarxa de cultura de la qual el 150è aniversari de Ca l’Antiga n’ha estat un aparador temporal que, desitgem, esperoni l’afició a visitar-los.

Tanmateix, els dos espais de Ca l’Antiga han estat el punt de trobada de molts artistes contemporanis que ens han fet l’honor de participar en les cites temàtiques.

A l’exposició Art en són els actors preferents i ens ofereixen una aclaparadora mostra que enriqueix l’escena artística del Maresme.

Els comissaris del 150è aniversari hem volgut prendre el pols artístic del territori i som conscients que aquest cicle se’ns ha quedat petit per encabir tota la realitat artística. La cultura és viva i l’Art al Maresme pot ser un AR(t)MA que ens faci enraonar i mobilitzar perquè l’art impregni totes les matèries, totes les temàtiques, tots els reptes actuals, esperonant els creadors a ser testimonis del present, escorcolladors del passat i esbrinadors del futur.

Us convidem a gaudir-ne!


Mariàngels Pérez Latorre
Presidenta de Ca l’Antiga

Cuadern de l'exposició Art disponible a Ca l'Antiga. Preu : 15 euros

Comandes i enviament per correu: inscripcions@calantiga.org

Art al Maresme

El Maresme és una comarca allargada en el físic i esfilagarsada en el que pertoca a la interna relació cultural que oculta una excel·lent salut creativa, amb un munt de creadors que conreen tot el ventall de tècniques artístiques, alhora que practiquen la més ample diversitat d’estils, des dels més clàssics al més avantguardistes, amb alguna especificitat personal ben remarcable.

I així ens ho mostren ara en aquesta exposició “Art” que serveix de cloenda del cicle que durant tot aquest 2022 s’ha ofert al públic des de Ca l’Antiga.

Una cinquantena d’artistes de gran qualitat, escollits entre els millors de la comarca, ens ofereixen sense embuts el seu art,

en una brillant selecció d’obres escollides per representar el més pur del seu fer.

En el gaudi del més granat art que sorgeix dels millors artistes de la comarca pensem però, en el que es podria fer per reforçar l’activitat artística del territori, en el desig i l’afany de fer del Maresme una de les zones més privilegiades en art, com ja ho és per la seva situació i el seu entorn natural.

Us espera, ara i aquí, la potència dels nostres artistes i del seu art.

Pere Pascual “Pic”
Crític d’art
Comissari del 150è aniversari

ACTIVITATS

DEL 21 D’OCTUBRE AL 27 DE NOVEMBRE 2022

Diumenge 6 de novembre, 2022, 12:00

VISITA GUIADA

Dissabte 12 de novembre, 2022, 12:00

VISITA GUIADA

Diumenge 20 de novembre, 2022, 12:00

VISITA GUIADA

Diumenge 26 de novembre, 2022, 12:00

VISITA GUIADA

 

El 150è aniversari de Ca l’Antiga s’endinsa en la tercera etapa del cicle ‘El Maresme de Ca l’Antiga’ posant el focus en el patrimoni i l’entorn cultural i artístic.

Aquest volum de la sèrie dels Quaderns d’Exposició evoca el patrimoni material i immaterial. El patrimoni abasta molts aspectes de la història i de la vida al Maresme i els exemples en l’art són nombrosos. En tenim mostra en els museus del Maresme i en les col·leccions d’entitats i de particulars.

Un recull d’obres d’artistes reconeguts, històrics i contemporanis, il·lustren aquestes pàgines. 

Arquitectura, monuments, tradicions, cerimònies, festejos, objectes, artesanies i costums en els àmbits rural i urbà són el mirall que reflecteix

 modes, estils, coneixement i mestratges que evolucionen al llarg del temps i són el fil conductor que permet un recorregut per la riquesa patrimonial del Maresme.

Del realisme a l’abstracció, del dibuix a la pintura, de la fotografia a l’escultura els artistes ens ofereixen una panoràmica del patrimoni amb precisions i al·legories.

En definitiva, obres plàstiques que posen l’accent en el savoir-faire ancestral i actual. 

Us convidem a gaudir-ne!


Mariàngels Pérez Latorre
Presidenta de Ca l’Antiga

Places limitades. Es prega confirmació a: inscripcions@calantiga.org

Prèvia
Patrimoni
Menú