Estiu 2016

El programa d’estiu de Ca l’Antiga no pot ser més estiuenc: mar, platja i cel, acompanyats de vestigis de l’entorn com són les tanques, escales, parets, boies… Sí, així és la bora del mar al Maresme a l’estiu. Uns blaus intensos al mar i al cel, una sorra càlida i murs acabats de pintar per fer la temporada o despintats perquè oblidats i deixats a la voluntat devastadora dels elements naturals.

Si, colors d’estiu i motius normals. Normals i quotidians, desapercebuts per la majoria dels vianants o banyistes o passejants.

L’ull de Pierre Radisic no rellisca, no passa per sobre, no. Ell s’atura, l’ull cerca una posició, un punt únic des del qual la natura s’ordena donant lloc a imatges quasi cubistes, quasi irreals, però absolutament vertaderes.

Les fotografies que presentem en l’exposició “El lloc decisiu” han estat realitzades a diferents punts de la costa del Maresme. Potser els visitants jugaran a identificar-les i esbrinar-ne la procedència. Difícil, interessant i arriscada tasca perquè Pierre Radisic ha voltat molt per les platges del Maresme, s’hi ha passejat, ha pujat i baixat del tren fent recorreguts lineals amunt i avall, tornant moltes vegades al mateix lloc per captar la llum més adient, el cel més clar, la mar més plana o més arrissada.

En el fons, a Ca l’Antiga tornem a mostrar la llum del Maresme, aquesta vegada, la de l’estiu. Estem lluny del mar platejat de la tardor, entrem en el terreny del color franc i cru: blau, blanc, groc. I de tant en tant un núvol, només de tant en tant perquè Pierre Radisic ve de Bèlgica i, malgrat que gaudeix de la climatologia del Maresme al punt d’instal·lar-se, un nuvolet no fa mal.

Al voltant de l’exposició de Pierre Radisic, el nostre programa per l’estiu s’anirà omplint però ja té tres dates importants: el dissabte 4 de juny farem el vernissage, el 18 de juny festejarem el 2n aniversari de Ca l’Antiga i el dijous 30 de juny rebrem al grup Filferro en el marc del Festival “Remor” de Teià.


Mariàngels Pérez Latorre
Presidenta de Ca l’Antiga

EXPOSICIÓ

Estiu 2017

Pierre Radisic

Exposició de fotografies “El lloc decisiu”.

Les platges del Maresme: l’univers de Pierre Radisic. Pierre Radisic funciona en els límits d’un tema únic – la marina – i dels seus magres components: sorra, tanques de fusta, canalitzacions pintades, blocs de formigó, el mar blau allà lluny a l’horitzó i els cels blaus, espessos i impenetrables.
“Dels mitjans limitats, emergeixen les formes noves” escrigué, Georges Braque.
Pierre Radisic resumeix aquesta frase en el visor de la seva càmera. Aquell lloc on ell s’atura, esdevé “el lloc decisiu” del seu art.
— Arno Rafael Minkkinen, Fosters Pounds, 2015

Gran part de les fotografies de l’exposició han estat l’objecte d’un llibre: “Decisive Place” amb text d’Arno Rafael Minkkinen, publicat per ARP2 Publishing i del qual se n’ha fet una versió catalana disponible durant l’exposició al Celler de Ca l’Antiga. També ha publicat “Heavenly Bodies” Ed.Thinking Prints.

Del 4 de juny al 30 de juliol 2016
Horaris de visita: divendres i dissabtes de 17:00 a 20:00 i diumenges d’11:00 a 14:00

ACTIVITATS

DEL 4 DE JUNY AL 30 DE JULIOL 2016

Dissabte 4 de juny 2016,
18:30

VERNISSAGE

Exposició “El lloc decisiu”
Amb obres de Pierre Radisic.

Dissabte 18 de juny 2016,
18:30

FESTA 2N ANIVERSARI DE CA L’ANTIGA

Dijous 30 de juny 2016,
22:00

CONCERT

Filferro
El festival d’estiu Remor de Teià comença aquest any a Ca l’Antiga amb un concert del grup Filferro i omplirà el mes de juliol de concerts a llocs emblemàtics de Teià.

MÉS INFORMACIÓ
Menú