Estiu 2018

Ca l’Antiga, precisament el dia que comença l’estació de l’estiu, presenta a Pierre D’Huparlac, artista apassionat i viatger que comparteix amb altres artistes el fet de pintar, d’intercanviar opinions i relats. Ens ve de prop i de lluny: nascut a l’Aveyron, resident a Bordeus però ha recorregut territoris llunyans i també ha viscut entre nosaltres en el que fou, segons ell, una experiència important en la seva trajectòria personal i d’artista.

L’exposició de pintura de Pierre D’Huparlac és molt especial i té dues lectures molt enriquidores. La primera és visual: la passió de Pierre D’Huparlac pel color i l’abstracció no és una simple qüestió d’estil, l’abstracció és per a ell una filosofia. La segona és humana: l’amistat i la col·laboració amb el pintor Paulí Josa que esdevingué, durant un sojorn aquí entre nosaltres en una mena de concert de sensacions i emocions, sentides i compartides que traspassen les teles.

Després de l’aturada del mes d’agost ens visitaran molts artistes en una exposició de caràcter internacional amb membres i seguidors del moviment Neutral-ism fundat i liderat pel pintor i humanista Francesco Perilli. Comptem amb els noms d’aquest moviment aquí a un pintor reconegut i conegut de Ca l’Antiga, en Paulí Josa. L’exposició donarà cabuda a molts artistes i romandrà oberta fins al novembre oferint diversos muntatges i variant els artistes a fi de donar una visió el més oberta posible d’aquest moviment artístic internacional nascut a Itàlia.


Mariàngels Pérez Latorre
Presidenta de Ca l’Antiga

EXPOSICIÓ

Estiu 2018

Pierre d’Huparlac

Exposición de pintura “L’Alquimia de l’Amistat”

Pierre D’Huparlac es defineix com un investigador plàstic, un alquimista del color. Després d’un període clàssic i un altre de surrealista, Pierre D’Huparlac s’endinsa en l’abstracció, una mica com aquell que entra en religió, perquè l’abstracció pictòrica és un univers particular que us absorbeix i us alimenta. Amb l’abstracció ja no hi ha referència a la figuració o als codis del món físic, és l’abandonament de la figuració com a referència universal i d’una forma de realitat. L’abstracció és una recerca d’estètica universal.
«Des de l’època de les cavernes, els homes representen la natura amb pigments, però amb l’abstracció abandonem aquest món de la imatge per a endinsar-se en el cor de l’emoció pura, alliberats de codis i barreres pictòriques i culturals».
La seva trobada amb el gran artista Pierre Soulages que segueix amb interès des de fa molts anys, el conforta en la direcció escollida i pinta l’any 2009 una sèrie de teles que són un homenatge a aquest artista intitulada “Du noir au blanc ou de Conques à Soulages”. Aquestes obres s’han exposat a Conques, Rodez, etc.

Del 21 de juny al 29 de juliol de 2018 al celler de Ca l’Antiga
Horaris de visita: divendres i dissabtes de 18:00 a 21:00 i diumenges d’11:00 a 14:00

ACTIVITATS

DEL 21 DE JUNY AL 29 DE JULIOL DE 2018

Dijous 21 de juny de 2018,
19:00

INAUGURACIÓ

Exposició “L’Alquimia de l’Amistat”
Amb obres de Pierre D’Huparlac.

Places limitades. Es prega confirmació a: inscripcions@calantiga.org

Prèvia
Primavera 2018
Següent
Tardor 2018
Menú