El rellotge de sol de Ca l’Antiga: l’art, la natura i les energies renovables

El rellotge de sol de Ca l'Antiga: l'art, la natura i les energies renovables

Ca l’Antiga és un espai cultural de “Trobades d’Art” que se situa en el municipi de Teià i es compon d’una casa d’estil maresmenc de principis del segle XIX proper al modernisme, d’una masoveria i del celler on es realitzen les exposicions i activitats artístiques. Terrasses a diferents nivells també es converteixen en espais de cultura per a esdeveniments artístics, concerts, dansa, teatre, etc.

OBERTURA DE LA TEMPORADA 2017

Aquest abril obrim la temporada a Ca l’Antiga amb novetats. D’entrada, l’espai exterior ha estat renovat per permetre acollir a les persones amb més facilitat. N’ha estat una necessitat perquè, en el passat, l’assistència ha estat molt nombrosa i hem volgut millorar els espais perquè tothom es trobi a gust. També l’antiga masoveria ha estat renovada seguint les tècniques tradicionals – tova i façana de cal – però incorporant les millors solucions d’eficiència energètica.

EL NOU RELLOTGE DE SOL DE CA L’ANTIGA

Tot i així el més important des del punt de vista cultural és el nou rellotge de sol que ha estat integrat a la façana seguint la tècnica de l’esgrafiat. Però tradició no vol dir renunciació a la modernitat i el rellotge de sol és molt actual en el sentit estètic però sobretot pel que representa: el respecte del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Dues el·lipsis es creuen simbolitzant el trajecte que fem al voltat del sol i el que fa el nostre sistema solar. A l’interior, d’una part, el cel i a sota la terra verda, al mig l’espai humà. Aquesta és una primera lectura de la simbologia, la segona és la de la lluita contra el canvi climàtic provocat per un ús descontrolat de les energies fòssils. Així, en el rellotge el blau representa les energies eòlica i hidràulica, el verd l’energia de la biomassa, les línies de les hores en vermell profund simbolitzen l’energia geotèrmica que ens ve de l’interior del nostre planeta. I finalment, el groc ataronjat del sol que simbolitza totes les tecnologies solars, tèrmica, fotovoltaica i termoelèctrica. El rellotge ha estat realitzat amb la tècnica de l’esgrafiat. Hi Han col·laborat: La Mima Sant, artista de l’esgrafiat, Jordi Domènech, calibrador del rellotge, Mariàngels Pérez Latorre, disseny.

Menú