Tardor 2017

Ca l’Antiga inaugura la nova temporada 2017-2018 fent-la coincidir amb l’inici de la tardor – que concretament començarà el dia 22 a les 20:30 – per tancar un estiu que ha estat un estiu calorós i trist, molt trist! Al Maresme esperem doncs amb ansietat la rentrée de la natura que aquí no té potser l’exuberància dels boscos del nord que s’inflamen en una simfonia de vermells, ocres i grocs, escenificant un final apoteòsic abans de despullar-se irremeiablement. Aquí a tocar del Mediterrani la muntanya s’allibera dels rigors de la calor i verdejarà al costat d’alguns tocs d’ocre, pocs, dispersos. No és un espectacle apoteòsic però és vital i obre la porta a un hivern que no serà rigorós ni despullat sinó tebi i verd.

Ca l’Antiga està enganxada a la muntanya, protegida per la Serralada Litoral convertida en Parc el 1992, fa 25 anys. Enguany és doncs un any gran d’aniversari.

En el Parc conviuen conreus i bosc. Des de fa desenes d’anys, allà on va haver-hi vinyes ara hi ha arbres, bosc mediterrani i també forà. La Serralada és espai natural, espai domesticat i espai social, espai econòmic i espai històric. I, sí, és complexa la convivència entre humans, zones rurals, urbanes i natura.

Segurament hi va haver boscos autòctons fa més de dos mil anys quan els pobles que habitaven aquestes terres fèrtils eren poc nombrosos. En créixer, aquestes poblacions, autòctones i foranes com ho és també la flora i la fauna, anaven ensinistrant les valls fins als turons. I, potser, que, encara que localment, es varen començar a cometre espolis que van modificar tangiblement l’entorn natural.

El Parc de la Serralada Litoral va ser creat fa 25 anys per protegir, restaurar i ampliar aquest pulmó des de l’anàlisi científic i l’experimentació i la pràctica de tècniques tradicionals i innovadores.

Avui comença a arrelar-se una consciència ecològica que ha estat bastant mandrosa en aquest país. La Serralada Litoral haurà de tornar a ser a poc a poc més natural, més àmplia i benèfica, refer-se dels estralls comesos i combatre plagues i destrals ignorants.

Des de Ca l’Antiga volem afegir-nos a les celebracions d’aquest 25è aniversari des d’un vessant artístic i hem invitat a tres artistes a participar-hi perquè ens mostrin la seva visió de la muntanya, del bosc, dels arbres, de la llum, del color…

Són el fotògraf José Antonio Sancho, l’escultor Pere Baguena i l’artista pluridisciplinària Alejandra Rubies.


Mariàngels Pérez Latorre
Presidenta de Ca l’Antiga

EXPOSICIONS I PERFORMANCE

Tardor 2017

José Antonio Sancho

Exposició de fotografia “Imaginant la Serralada Litoral”

El fotògraf José Antonio Sancho, resident al Masnou, des de fa anys ha fotografiat boscos diversos fascinat per l’encís que se’n desprèn d’ells però no havia fet l’experiència de la nostra Serralada potser perquè li és massa propera i les seves passejades eren ‘normals’ i freqüents, tant, que la mateixa naturalitat i proximitat ofegava l’interès de l’artista, del fotògraf.
Diu José Antonio: “Cuando uno se adentra en el bosque en solitario enseguida te das cuenta que no es un territorio amable a pesar que durante milenios hemos intentado domesticarlo, convertirlo en lugar accesible, no obstante hay algo que fascina, es como adentrarse en la propia psique…”.
Les obres exposades a Ca l’Antiga del 22 de setembre al 22 d’octubre són pinzellades fetes a l’atzar de caminades aleatòries buscant indicis de natura inalterada o rebel.

Del 22 de setembre al 22 d’octubre de 2017 al celler de Ca l’Antiga
Horaris de visita: divendres i dissabtes de 18:00 a 21:00 i diumenges d’11:00 a 14:00

Tardor 2017

Pere Baguena

Exposició d’escultures “Nervacions orgàniques”

L’escultor Pere Baguena, també arrelat al Maresme, treballa la fusta fins a fer-ne sortir la seva estructura orgànica. Les obres que ens presenta semblen llaurades pels elements o els depredadors. L’aire, l’aigua, els insectes transformen la fusta i una transformació realitzada per mà d’artista ens pot ajudar a entendre els difícils equilibris entre natura i ésser humà que, tantes vegades, buscant la bellesa i el lleure altera irreversiblement el rellotge orgànic.

Del 27 d’octubre al 19 de novembre de 2017 al celler de Ca l’Antiga
Horaris de visita: divendres i dissabtes de 17:00 a 20:00 i diumenges d’11:00 a 14:00

Alejandra Rubies

Alejandra Rubies

Performance “Joc poètic de llum i aigua”

Artista pluridisciplinària, Alejandra Rubies s’expressa tant per les arts plàstiques com les performances i la seva complicitat amb l’escultor Pere Baguena els ha empès a jugar amb els volums i les imatges de les escultures perquè nosaltres ens les imaginem retornant al seu entorn natural del bosc amb aigua, llum i poesia.

Dies 10 i 18 de novembre de 2017 a les 19:00

Parc de la Serralada Litoral

ACTIVITATS

DEL 21 DE FEBRER AL 15 DE MARÇ 2015

Divendres 22 de setembre de 2017,
19:30

VERNISSAGE

Exposició “Imaginant la serralada Litoral”
Amb obres de José Antonio Sancho.

Inauguració amb la participació de representants del Parc de la Serralada Litoral.

Divendres 27 d’octubre de 2017,
19:00

VERNISSAGE

Exposició “Nervacions orgàniques”
Amb obres de Pere Baguena.

Inauguració amb la participació de representants del Parc de la Serralada Litoral.

Divendres 10 de novembre de 2017,
19:00

PERFORMANCE

“Joc poètic de llum i aigua”
Amb Alejandra Rubies i obres de Pere Baguena.

Dissabte 18 de novembre de 2017,
19:00

PERFORMANCE

“Joc poètic de llum i aigua”
Amb Alejandra Rubies i obres de Pere Baguena.

Menú