Tardor 2018

A Ca l’Antiga aquesta tardor serà totalment multicultural i internacional. Presentem el Moviment Multicultural creat per l’artista italià Francesco Perilli conegut també com a Neutral-ism Movement. El Moviment Multicultural té artistes associats arreu del món i és una mostra més de com l’art pot travessar fronteres i ajuntar les visions vàries de l’art que tenen els que formen part de l’agrupament per tal de ferles universals. L’art acosta cultures, és un llenguatge universal que tots podem interpretar i gaudir-ne independentment de la nostra llengua, el nostre origen o les nostres arrels. Sense perdre la seva identitat, el seu bagatge els artistes del moviment volen transmetre un ideal obert a tothom.

L’exposició “Esperit Multicultural: The Neutral-ism Movement” durarà des del 14 de setembre fins a l’11 de novembre i presentará 23 artistes d’Europa, Àsia i Amèrica.

La mostra s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració de Francesco Perilli i als pintors Paulí Josa i Pol Peiró que segueixen el moviment a Catalunya.


Mariàngels Pérez Latorre
Presidenta de Ca l’Antiga

EXPOSICIÓ

Tardor 2018

Esperit multicultural: “The Neutral-ism International Movement”

Exposició amb obres de 23 artistes d’Europa, Àsia i Amèrica

El Neutral-ism és un moviment artístic multiforme compost per artistes contemporanis fundat per Francesco Perilli a Neretto.
La gran riquesa del neutralisme rau en la varietat i barreja dels artistes que el componen i les seves diferents procedències. Un gran respecte per plasmar l’emoció, sortint del conceptualisme clàssic i marxant cap a un art informal, neohumanístic, metafòric i universal. El formal i l’informal amb un tempo quotidià i fusionat a l’instant. Una comunicació entre artistes de diferents països. No hi ha cap motivació religiosa però, si apareix, és exclusiva de l’artista que ha escollit mostrar-la. L’art en tot el seu concepte, performance, instal·lacions, tatuatge, vídeo, etc …
Jo penso, que l’expressionisme abstracte és la base del moviment i precisament m’identifico amb el moviment per ser un artista de l’àmbit abstracte que pinto el que em passa dia a dia. Pinto el que sento amb gest o capes de matèria fent que la transparència parli.
En l’exposició de Ca l’antiga es pot veure realment la diversitat d’artistes que formen part del moviment.

— Paulí Josa

Crec amb força rotunditat que l’art és molt sovint sinònim d’emoció. De fet, l’art és la metàfora en forma d’obra d’una pila de sentiments, pensaments i sensacions inexplicables que només es poden canalitzar a través de l’art. És en aquest camí, en aquest desig de comunicació de cada autor, on radica l’essència de les obres que aquesta exposició presenta. Efectivament, ens trobem davant d’una col·lecció de peces úniques i inèdites, vingudes d’arreu del món, amb la particularitat que totes es construeixen a partir d’un mateix eix vertebrador: el desig d’expressar, d’explicar el món particular de cadascú a través d’uns materials que són sempre elements al servei d’allò que volem comunicar, i mai al revés.
— Pol Peiró

Del 14 de setembre al 11 de novembre de 2018 al celler de Ca l’Antiga
Horaris de visita: divendres i dissabtes de 17:00 a 20:00 i diumenges (només reserves) d’11:00 a 14:00

ACTIVITATS

DEL 14 DE SETEMBRE AL 11 DE NOVEMBRE DE 2018

Divendres 14 de setembre de 2018,
18:00

INAUGURACIÓ

Exposició “Esperit Multicultural: The Neutral-ism Movement”
Amb obres de 23 artistes d’Europa, Àsia i Amèrica.

Divendres 26 d’octubre de 2018,
18:30

RECITAL DE POESIA

Recital de poesia d’obres del recull de poesia “Ponts d’aigua”
Amb la presència del pintor Joan Pasqual, il.lustrador del llibre i els poetes Montse Assens, Ferran Planell i Elisenda Sala.

MÉS INFORMACIÓ

Dissabte 10 de novembre de 2018,
18:00

CLOENDA

Cloenda de l’exposició “Esprit Multicultural: The Neutral-ism Movement”

PERFORMANCE

El pintor Paulí Josa realitzarà una obra en directe que serà sortejada entre els assistents a la performance.

Menú