Tardor 2019

Ca l’Antiga torna a la pintura després de dues exposicions de fotografia de la Rosa Puig i l’Andrea Wilmsen i una d’escultura de Nasevo amb dues exposicions plàstiques molt diferents de dos artistes del Maresme, el Pol Peiró de Premià de Mar i la Victòria Pujadas del Masnou.

Pol Peiró és un artista plàstic que va començar creant una obra de tècniques molt variades totes de caire figuratiu però el 2013 presentà una mostra que trencava aquella línia endinsant-se de ple en el món de l’abstracció, on la textura, la subtilesa i el color són els principals protagonistes. Pol Peiró ha guanyat nombrosos premis i participat en exitoses exposicions individuals i col·lectives. A Ca l’Antiga va participar amb una obra en l’exposició internacional del setembre del 2018. El 7 de setembre inaugurarem una exposició, “ARRELS”, amb obra totalment nova que suposa un altre gir en la seva trajectòria molt suggestiu, subtil i d’una lleugeresa impressionant.

L’exposició comporta obres noves que mostren el gir que ha experimentat en Pol Peirò deixa una mica de banda el color i la matèria ‘consistent’ per submergir-se en un món de matèria lleugera i tan delicada que representa un repte pintar-la. El resultat és meravellós per la plasticitat i la versatilitat amb què la matèria s’acomoda dels diferents suports oferint-nos camins subtils per endinsar-nos en la visió de l’artista.

Victòria Pujadas és una artista multidisciplinària que ha destacat per les seves instal·lacions plenes de llum i poesia. No obstant això, la seva trajectòria abasta moltes sèries de producció plàstica que mostren un recorregut pictòric molt material i alhora conceptual on el suport té presència recolzant i reforçant la visió pictòrica. Ca l’Antiga li ha proposat una mostra del seu treball que sigui un recull de les sèries més importants dels darrers anys. El resultat és “ANTILÒGICA”, un recorregut inspirat per tots els moments forts d’una part de la seva vida com a artista en el seu vessant plàstic que podrem veure a Ca l’Antiga del 19 d’octubre al 17 de novembre.


Mariàngels Pérez Latorre
Presidenta de Ca l’Antiga

EXPOSICIONS

Tardor 2019

Pol Peiró

Exposició “Arrels”

“ARRELS” és una invitació pictòrica a posar damunt la superfície (del llenç, del paper) allò que habitualment resta en la més absoluta profunditat.
Sempre he pensat que l’abstracció, per ser comunicativa, càlida i emocional, hauria de remetre’s a la particularitat de les coses profundes. L’abstracció és, en definitiva, una autoanàlisi exhaustiva i rigorosa traduïda en obra plàstica, que en aquest cas esdevé únicament el mitjà per explicar la pròpia història. I en aquest moment de la meva vida, les arrels m’han ajudat a veure que precisament allò que no es veu al primer cop d’ull és allò que ens defineix i ens condiciona de manera més significativa. És per això que he volgut donar visibilitat a aquelles arrels que mai veiem.
Parlo de les arrels d’un mateix. De l’entramat de relacions que ens configuren. De les petites ramificacions que ens connecten amb la terra. De la fermesa de la branca fràgil i de les processons que van per dins mentre per fora traiem pit i propiciem l’encontre amb els nostres destins.
He procurat mirar endins amb valentia i n’he extret aquestes arrels laberíntiques. Espero que les gaudiu tant com jo he gaudit fent-les.
— Pol Peiró, juliol 2019

Del 7 de setembre al 6 d’octubre de 2019 al celler de Ca l’Antiga
Horaris de visita: dissabtes de 12:00 a 19:00 i diumenges d’11:00 a 14:00

Tardor 2019

Victòria Pujadas

Exposició “Antilògica”

“ANTILÒGICA” és un projecte que neix de la proposta de la Mariàngels de fer una antològica, un recull de la meva obra des dels anys 95 que ha provocat una mirada intensa, una revisió, als significats de les accions en el temps.
Una retrospectiva et crea uns paràmetres de definició, la definició ens provoca una alteració, ens impossibilita a ser alguna cosa més, que el que conté la mateixa definició. Com artista m’interessa aprofundir en els patrons que actuen sobre les nostres accions, l’art em permet alterar aquests ritmes vitals i em proporciona noves perspectives, que contraresten aquests hàbits, m’enfronta amb nous límits i m’obliga a qüestionar.
Una retrospectiva, una antològica, et crea la necessitat de construir un mapa on es reflecteix el teu pas, reconeixes l’experiència com un mecanisme que et confronta amb qui eres i qui ets creant un moviment paradoxal on l’eix és el temps.
Sempre m’ha interessat molt més el que puc fer, que el que ja he fet, molt més el futur que el passat, però és en el present on tot es realitza, mai hem fet res que no sigui en “aquest moment” entendre el temps és suprimir conceptes però la forma que tenim de processar aquesta idea, ens ho fa veure com una anomalia.
És aquesta anomalia la que ha determinat el pas, d’antològica a antilògica.
Recordar, triar, filtrar, recompondre el passat, per mostrar en un futur, un passat que serà el present.
Volia ampliar les lògiques i va sorgir ANTILÒGICA.
Com de vegades el més profund està en la superfície.
— Victòria Pujadas, juliol 2019

Del 19 d’octubre al 17 de novembre de 2019 al celler de Ca l’Antiga
Horaris de visita: dissabtes de 12:00 a 19:00 i diumenges d’11:00 a 14:00

ACTIVITATS

DEL 7 DE SETEMBRE AL 17 DE NOVEMBRE DE 2019

Dissabte 7 de setembre de 2019,
18:30

INAUGURACIÓ

Exposició “Arrels”
Amb obres del Pol Peiró.

Dissabte 19 d’octubre de 2019,
18:30

INAUGURACIÓ

Exposició “Antilògica”
Amb obres de la Victòria Pujadas.

Places limitades. Es prega confirmació a: inscripcions@calantiga.org

Prèvia
Estiu 2019
Següent
Primavera 2020
Menú